Yazdırılabilir Göstergeç Anahtarlık
Yazdırılabilir Göstergeç Anahtarlık , kartların takılarak kaybolmasını engeller. 125 khz frekans ile çalışmaktadırlar. Yazdırılabilir Göstergeç Anahtarlık kullanılmakta olan sistemler, kartlı geçiş kontrol sistemleridir. Kartlı geçiş kontrol sistemleri, belirli alanlara belirli yetkiler verilmiş olan kişilerin giriş ve çıkış yapabilmesi için kullanılmakta olan sistemlerdir.
Kullanım Alanları
RFGate Yazdırılabilir Göstergeç Anahtarlık ; ofis, otel, eğlence mekanları, spor salonları, hastaneler ve konutlarda kullanılmaktadır.
Değerli müşterilerimiz, incelemiş olduğunuz RFID etiketler kodlanmamıştır. Kodlama v.b. teknik işlemler tarafınıza aittir. Sipariş geçerken buna dikkat ediniz. Ayrıntılı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
RFGate Yazdırılabilir Göstergeç Anahtarlık
125 kHz frekansta çalışmaktadır.
RFGate Proximity Mavi Anahtarlık 2-3 santimetreden okunabilmektedir.
Etiket boyutu 35.3x28x6.4mm boyutlarında tasarlanmıştır.
-40°C ile +70°C arasında çalışmaktadır.
Hem okuma hem de kodlama için düşük güçte çalışma prensibine sahiptir.
Özellik
Açıklama
Frekans
125 kHz
Maksimum Okuma Mesafesi
2-3 cm
Çalışma Sıcaklığı
-40°C ile +70°C
Boyutlar
35.3x28x6.4mm
VIDEO
Blog Yazısı
Erişim kontrolü ve güvenlik alanında, RFID teknolojisi giriş ve kimlik doğrulama yöntemlerimizde devrim yarattı. RFID anahtarlıkların çeşitleri erişim sağlamak için kullanışlı, kolay ve taşınabilen araçlar olarak öne çıkıyor. Türlerini, işlevlerini ve uygulamalarını keşfederek RFID anahtarlıklar dünyasına dalalım.
RFID Teknolojisi Nedir?
Bir okuyucu ile nesneye iliştirilmiş, bir etiket arasındaki iletişim için radyo dalgalarını kullanma prensibiyle çalışır. Böylece, nesnelerin kablosuz olarak tanımlanmasına ve takip edilmesine olanak sağlayarak ulaşımdan perakende satış ve güvenliğe kadar çeşitli sektörlerde onu değerli kılmaktadır.
RFID Anahtarlıklarını Anlamak
RFID anahtarlıklar, gömülü bir RFID çipiyle donatılan kompakt cihazlardır. Belirli erişim kontrolü ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış çeşitli şekil, boyut ve işlevlere sahiptirler. Ayrıca yaygın türler arasında pasif, aktif ve yarı pasif anahtarlıklar vardır.
Pasif RFID Anahtarlıklar
Pasif RFID anahtarlıkların dahili bir güç kaynağı yoktur. Bu yüzden çipe güç sağlamak için RFID okuyucudan iletilen enerjiye dayanır. Uygun maliyetlidirler ve bina erişim kontrolü ve varlık takibi gibi uygulamalarda yaygın olarak kullanılırlar.
UHF Özellikli Anahtarlıklar : 860-928 MHz aralığında çalışmaktadır.
NFC / HF Özellikli Anahtarlıklar : 13.56 MHz aralığında çalışmaktadır.
LF / Proximity Özellikli Anahtarlıklar : 125 KHz aralığında çalışmaktadır.
Aktif RFID Anahtarlıklar
Aktif RFID anahtarlıklar ise aksine, sürekli olarak sinyal yayan, pille çalışan bir çip içerir. Bu, pasif foblara kıyasla daha uzun bir okuma aralığına ve daha fazla veri depolama kapasitesine sahip olmalarını sağlar. Genellikle yüksek değerli varlıkların takibi, personel takibi ve araç tanımlama sistemlerinde kullanılırlar.
Yarı Pasif RFID Anahtarlıklar
Yarı pasif anahtarlıklar hem pasif hem de aktif teknolojilerin unsurlarını birleştirir. Çipin iletişimini sağlamak için bir bataryaları var, ancak veri iletmek için enerji için okuyucuya güveniyorlar. Bu hibrit yaklaşım, büyük tesislerdeki erişim kontrolü ve envanter yönetimi gibi uygulamalar için uygun olan, okuma aralığı ile pil ömrü arasında bir denge sunar.
Çözüm
RFID anahtarlıkların çeşitleri, erişim kontrolü ve tanımlama amaçları için çok yönlü ve etkili bir çözümü temsil eder. Farklı türleri ve bunların işlevlerini anlamak, ister bir binanın güvenliğini sağlamak, envanteri yönetmek veya varlıkları takip etmek olsun, belirli ihtiyaçlara en uygun çözümü dağıtmak için çok önemlidir. Teknoloji gelişmeye devam ettikçe, RFID anahtarlıklar güvenlik ve rahatlığın geleceğini şekillendirmede daha da önemli bir rol oynamaya hazırlanıyor.