Nordic ID FR22 ve GA30 anten kombinasyonu, RFID uygulamalarında yüksek performans ve dayanıklılık sunan bir çözümdür. Nordic ID FR22 , modüler tasarımı ve geniş iletişim seçenekleriyle RFID sabit sistemleri için geliştirilmiş bir okuyucudur.
Brady FR22 Lite
Brady FR22 Lite , endüstriyel ve ticari uygulamalar için tasarlanmış kompakt bir sabit UHF RFID okuyucu dur. Minimalist tasarımı ve güçlü performansıyla dikkat çeken cihaz, depo yönetimi, varlık takibi, envanter kontrolü ve üretim süreçlerinde kullanılmak üzere idealdir.
Dahili edge computing özellikleri sayesinde FR22 Lite , harici bir PC veya sunucuya ihtiyaç duymadan bağımsız olarak çalışabilir. PoE (Power over Ethernet) desteğiyle güç ve veri bağlantısını tek bir kablo üzerinden sağlayarak kurulum ve kullanım kolaylığı sunar. Ethernet ve USB 2.0 bağlantılarıyla geniş bir entegrasyon seçeneği sunan cihaz, çok yönlü kullanım için optimize edilmiştir.
Brady FR22 Lite , -20°C ile +55°C arasındaki geniş sıcaklık aralığında çalışabilir ve %10 - %95 arasında yoğuşmasız nem koşullarına dayanıklıdır. Sağlam yapısı ve montaj kolaylığı, endüstriyel ortamlarda güvenilir bir çözüm sunmasını sağlar.
Bu cihaz, işletmelerin RFID çözümlerinde maliyet ve donanım ihtiyacını azaltırken, yüksek performanslı veri toplama ve paylaşımı sağlar. Brady FR22 Lite , güvenilir ve uygun maliyetli RFID sistemleri arayan işletmeler için mükemmel bir tercihtir.
Özellik
Açıklama
Protokol
UHF RFID (RAIN RFID, EPC Gen2, ISO 18000-63)
Çalışma Frekansı
860 - 960 MHz (Global UHF Bandı)
Maksimum Okuma Mesafesi
6-8 metreye kadar (anten türüne ve çevresel koşullara bağlı olarak)
Haberleşme
Ethernet, USB 2.0, PoE (Power over Ethernet)
Kazanç
Anten bağımlı (dahili bir anten bulunmamakta, harici antenlerle optimize edilir)
Polarizasyon
Harici antenin özelliklerine bağlı olarak doğrusal veya dairesel
Boyutlar
150 mm x 150 mm x 30 mm (yaklaşık)
Ağırlık
400 gram (yaklaşık)
Çalışma Sıcaklığı
20°C ile +55°C arası
VIDEO
Blog Yazısı
RFID Okuyucular, RFID etiketleri ile haberleşebilmek için radyo dalgaları ileten donanımlardır. Bu okuyucular ana hatlarıyla ikiye ayrılırlar.
Sabit RFID Okuyucular
Sabit okuyucular bir yerde montajı yapılı ve kalır. Duvar, masa, portal, panel gibi konumlara monte edilir. Kendi içlerinde tek port, iki port, dört port, altı port ve sekiz port olmak üzere çeşitlere ayrılır. UHF antenlerin bu portlara montajı ile geniş bir okuma alanı elde edilebilir. UHF antenler ile birliştirilmiş olan sabit okuyuculara ise entegre okuyucu denmektedir. Çoğunlukla tek portlu oldukları için tek anten ile entegrasyonu yapılmıştır. Alandan büyük tasarruf sağlayan entegre okuyucular, yoğunluğun çok olmadığı iç mekanlarda daha sık kullanılır. Ayrıca otopark sistemleri için dizayn edilmiş modelleri mevcuttur.
Mobil RFID Okuyucular
Radyo frekans dalgalarını kullanarak ürünü tanımlamak için okuyucu ve etiket arasında haberleşmeyi sağlayan cihazlardır. RFID okuyucuları arasında ileri teknolojik donanıma sahip olan mobil okuyucuların kullanımları son derece kolay ve hızlıdır. Birçok farklı sektörde iç mekanlar ve dış mekanlarda kullanımı yaygındır. Cep telefonları gibi cihazlarla iletişim kurulması için Bluetooth ya da doğrudan bağlanma özelliği olmalıdır. Sabit okuyucunun kullanışlı olmadığı alanlarda kullanılması için tasarlanmıştır.
RFID Okuyucu Türleri
Sabit ve mobil olarak ayırmanın dışıda bağlantı, özellikler, güçleri, anten portları vb. gibi yollarda vardır.
Frekans Aralığı – 902 – 928 MHz ABD, 865 – 868 MHz AB, vb.
Mobilite – Sabit Okuyucular, Entegre Okuyucular; Mobil Okuyucular
Bağlantı Seçenekleri – Wi-Fi, Bluetooth , LAN, Seri, USB , Yardımcı Bağlantı Noktası
Mevcut Yardımcı Programlar – HDMI, GPS, USB, Kamera, GPS, GPIO, 1D / 2D Barkod, Hücresel Özellikler
İşleme Yetenekleri – OnBoard İşleme, OnBoard İşleme Yok
Güç Seçenekleri – Güç Adaptörü, PoE , Akü, Araç İçi, USB