Pasif etiketler, en uygun maliyetli olan etiketlerdir. Pasif etiketlerin kendi güç kaynakları yoktur. Rfid okuyucular ın gücü ile çalışmaktadırlar. En ucuz olan bu etiketler en çok kullanılan etiketler olma özelliği taşımaktadırlar. Rfid sistemlerinin büyük çoğunluğu pasif etiket ile oluşturulmaktadır. Sektörel bazda çok geniş bir yelpazeye sahiptir.
Alien ALN 9835 WRW UHF RFID Etiket
Alien ALN-9835, orta ölçekli perakende, giyim, genel varlık yönetimi ve tedarik zinciri uygulamaları için ideal bir çözümdür. Higgs™-EC UHF RFID IC tabanlı anten ve kompakt bir uzak alan tasarımı ile tasarlanan bu dolgular, orta boy form faktöründe sağlam performans sunar. ALN-9835, Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Asya ve Afrika'nın çeşitli frekanslarında tutarlı çalışmayı sağlayan bir dünya etiketidir.
Datasheet - RFGate T51j RFID Kuyum Etiketi
Kullanım Alanları
Alien ALN-9835 dolgular, kimlik doğrulama ve serileştirme uygulamaları için 48-bit Benzersiz TID içeren gelişmiş bir bellek ayak izi ve etiket verilerinin yetkisiz olarak görüntülenmesini ve değiştirilmesini önlemek için parola korumalı okuma ve yazma desteği ile donatılmıştır.
Özellikler
Alien'in hacim odaklı yapısına sahip Higgs-EC çipi ile güçlendirilmiştir.
EPCglobal Class 1 Gen 2 (ISO/IEC 18000-6C) protokolü ile okuma ve yazma performansının en yüksek olduğu seviyeleri ulaşmıştır.
860-960 MHz aralığında çalışmaktadır.
EPC 128 bits, User 128 bits, TID 32 bits hafızaya sahip olan Alien 9835, uygun okuyucu ve anten ile 3 metreden okunabilmektedir.
Ahşap, plastik, cam ve karton yüzeylerde kullanılır.
45 x 13 mm boyutlarında tasarlanmıştır.
73 MM x 15.7 mm boyutlarında tasarlanmıştır.
-40°C ile +70°C arasında çalışmaktadır.
Hem okuma hem de kodlama için düşük güçte çalışma prensibine sahiptir.
Klonlama ve kopyalama girişimleri için özel güvenlik özelliği vardır.
Değerli müşterilerimiz, incelemiş olduğunuz RFID etiketler kodlanmamıştır. Kodlama v.b. teknik işlemler tarafınıza aittir. Sipariş geçerken buna dikkat ediniz. Ayrıntılı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
Özellik
Açıklama
Protokol
EPCglobal UHF Class 1 Gen 2 ( ISO 18000-6C )
Çalışma Frekansı
840-960 Mhz
Çip
Alien Higgs EC
Hafıza
EPC 128 bits, User 128 bits, TID 32 bits
Maksimum Okuma Mesafesi
3 Metre
Uygulanabilir Yüzey Alanları
Ahşap, plastik, cam ve karton
Etiket Materyali
Yazılabilir Kağıt Etiket ( Termal Transfer )
Boyutlar
73 x 15.7 mm
Ağırlık
< 1 gram
Çalışma Sıcaklığı
-40 °C ila +70 °C
VIDEO
Blog Yazısı
Demirbaş Nedir?
Demirbaş kelimesi; bir kişiye veya bir yere kayıtlı halde bulunan eşya listesi anlamını taşır. Demirbaş eşyaların yitirilmemesi veya herhangi bir zarara uğramaması gereklidir. Demirbaş eşyalar görevlinin değiştiği iş yerlerinde yeni görevliye devredilen zarar görmemesi gereken eşyalardır. Bu eşyalara örnek olarak ofis malzemeleri, bilgisayarlar, telefonlar, mobilyalar gösterilebilir.
RFID Demirbaş Takip Sistemi Nedir?
RFID ile demirbaş takibi çok hızlı ve rahat bir şekilde yapılabilmektedir. RFID okuyucu ve rfid etiket ile temel bir çözüm elde edilebilir. Genellikle uhf sistem ile rahat bir şekilde demirbaş takibi yapılabilir. Bunların yanında rfid yazıcı ile demirbaşlara yapıştırılacak olan etiketler üzerine kodalama yapılabilmekte ve etiketin üzerine bilgi yazılabilmektedir. Rfid mobil okuyucu ile sayım esnasında eksik olan demirbaşların ofis veya fabrika içerisinde hızlıca tespit edilmesi sağlanabilir. El terminali ile saniyeler içerisinde istemiş olduğunuz demirbaş tespiti yapılabilir. Bu sistem sayesinde demirbaşların takibi, zimmetlenmesi, devredilmesi, sistemden çıkartılması çok rahat bir şekilde yapılabilir. Hem zamandan hem de personelden tasarruf ile sistemsel bir envanter yönetimi yapılabilir.
RFID ile Demirbaş Takip Sisteminin Avantajları
Zimmetleme işleminin otomatik olarak yapılıp evrağının oluşturması sağlanır. Yeni gelen envanterlerin sistemi hızlı ve rahat bir şekilde kaydı yapılabilir. Zimmetlenen envanterlerin hangi personelde olduğuna rahat bir şekilde ulaşım imkanı sağlanır. Demirbaşların tarihçesi hızlı bir şekilde oluşturulur.