Pasif etiketler, en uygun maliyetli olan etiketlerdir. Pasif etiketlerin kendi güç kaynakları yoktur. Rfid okuyucuların gücü ile çalışmaktadırlar. En ucuz olan bu etiketler en çok kullanılan etiketler olma özelliği taşımaktadırlar. Rfid sistemlerinin büyük çoğunluğu pasif etiket ile oluşturulmaktadır. Sektörel bazda çok geniş bir yelpazeye sahiptir.
Alien ALN 9720 Higgs 4 WRW UHF RFID Etiket
Alien'in çığır açan Higgs 4 UHF RFID IC ve yenilikçi “HS” anten tasarımı ile güçlendirilen ALN-9720 Higgs 4, elde taşınabilir okuyucuların kullanıldığı veya etiketlerin kullanılabildiği perakende ve giyim uygulamaları için endüstri lideri EPC Gen 2 performansı ve güvenilirliği sunar. Birçok benzer perakende ürününün arkasına “gizli” olun. Higgs-4 çekirdeği ile "HiScan", yeni nesil okuma ve yazma performansı sunar, ancak en yüksek hacimli kurumsal, perakende ve otomotiv uygulamaları için tamamen optimize edilmiştir. Optimize edilmiş bellek ayak izi, 32 bit TID, kimlik doğrulama ve yeni nesil serileştirme uygulamaları için 64 bit benzersiz TID, 128 bit EPC bellek bankası, dağıtılmış veri uygulamaları için 128 bit kullanıcı belleği ve parola korumalı okuma ve yazma içerir. Etiket verilerinin yetkisiz olarak görüntülenmesini ve değiştirilmesini önleme yeteneklerini destekler. Alien 9720 UHF RFID Etiket ; perakende, giyim, demirbaş takibi, depo ve lojistik ayrıca zorlu materyallere sahip nesne ve objelerin takibinde kullanıma uygun olarak üretilmiştir.
Datasheet - Alien ALN 9720 Higgs 4 WRW UHF RFID Etiket
Kullanım Alanları
Alien 9720 Higgs 4 UHF RFID Etiket; perakende, giyim, demirbaş takibi, depo ve lojistik ayrıca zorlu materyallere sahip nesne ve objelerin takibinde kullanıma uygun olarak üretilmiştir.
Özellikler
Alien'in hacim odaklı yapısına sahip Higgs-4 ile güçlendirilmiştir.
EPCglobal UHF Class 1 Gen 2 (ISO 18000-6C) ile okuma ve yazma performansının en yüksek olduğu seviyeleri ulaşmıştır.
860-960 MHz aralığında çalışmaktadır.
EPC 128 bits, User 128 bits, TID 32 bits, 64 Bit Unique TID hafızaya sahip olan Alien 9720, uygun okuyucu ve anten ile 11 metreden okunabilmektedir.
Ahşap, plastik, cam ve karton yüzeylerde kullanılır.
42 mm x 18 mm boyutlarında tasarlanmıştır.
-40°C ile +70°C arasında çalışmaktadır.
Hem okuma hem de kodlama için düşük güçte çalışma prensibine sahiptir.
Klonlama ve kopyalama girişimleri için özel güvenlik özelliği vardır.
Değerli müşterilerimiz, incelemiş olduğunuz RFID etiketler kodlanmamıştır. Kodlama v.b. teknik işlemler tarafınıza aittir. Sipariş geçerken buna dikkat ediniz. Ayrıntılı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
Özellik
Açıklama
Protokol
EPCglobal UHF Class 1 Gen 2 ( ISO 18000-6C )
Çalışma Frekansı
840-960 Mhz
Çip
Alien Higgs 4
Hafıza
EPC 128 bits, User 128 bits, TID 32 bits, 64 Bit Unique TID
Maksimum Okuma Mesafesi
11 Metre
Uygulanabilir Yüzey Alanları
Ahşap, plastik, cam ve karton
Etiket Materyali
Yazılabilir Kağıt Etiket ( Termal Transfer )
Boyutlar
42 x 18 mm Anten boyutu (40 x 15 mm)
Ağırlık
< 1 gram
Çalışma Sıcaklığı
-40 °C ila +70 °C
VIDEO
Blog Yazısı
Tekstil Sektöründe RFID Uygulaması
Tekstil Sektöründe RFID, ürünlerin türlerini,ebatlarını, sayımlarını doğru şekilde belirlemeye yardımcı olmaktadır. Toptancılar, perakendeciler, giyim hizmeti sunan şirketler, hastane önlükleri ve çarşafları temizleyen veya otel havluları ve çarşafları temizleyen şirketler gibi geniş bir kullanım alanı vardır. Bütün bunların yanında marka üreticileri kendi orijinal ürünlerini tespit edebilmek adına RFID teknolojisini kullanmaktadırlar. Dikilebilir rfid etiketleri kendi ürünlerinin içlerine dikerek bunu takip etmektedirler.
Tekstil Sektöründe RFID'nin Faydaları
Rekabetin artması, hırsızlığın önlenmesi, müşterilerine özel tasarım ve sunum imkanı, sorunların giderilmesi adına ürünlerin sıkı takip edilmesi ve ürünlerin taşınması sırasında verimliliğinin artırılması gibi faydaları vardır. Bütün bunların yanında aktif rfid sistemler sayesinde mağazacılık sektöründe verimlilik artmıştır. Hangi ürünün ne kadar süre incelendiği, alınıp alınmadığı gibi datalar bu sayede toplanabilmektedir. İade edilen ürünlerin tespiti çok rahat bir şekilde saptanabilmektedir. Ürünün satış tarihi, fiyatı gibi veriler etikette saklanabildiği için, ürün sisteme okutulduğunda her türlü detaya ulaşılabilecektir.
RFID ve Barkod Karşılaştırılması
RFID okuyucular aynı anda pek çok etiketi okuyabilirler. Barkodlarda etiketler tek tek okunmaktadır. RFID etiketler barkodlara kıyasla çok daha fazla veri depolamaya izin verirler. Hafızları çok daha yüksektir. Rfid etiketlerinin, barkodlar kullanırken olduğundan daha da fazla veri depolamanıza izin veren dinamik depolama belleklerine sahip olmuştur.
RFID sistemi hem pasif hem de aktif etiketlere sahiptirler. Aktif olanlar etiketler 100 metreye kadar okuma mesafelerine sahiptir. Pasif olanlar etiketler ise, verileri 1 metreye kadar uzakta bir okuyucuya iletebilmektedir. Barkodlar ise optik bir temasa ihtiyaç duyarlar. RFID etiketlere kıyasla çok daha kısa mesafelerden okunurlar. RFID etiketler çevresel etmenlere daha dayanıklıdırlar. Bu nedenle barkodlara kıyasla çok daha uzun ömürlüdürler.
Tekstil Sektöründe RFID'nin Zorlukları
Bu sistemin kurulabilmesi için belirli bir süreye ihtiyaç vardır. Okuyucuların tedarik edilmesi, doğru konumlandırılması, etiketlerin tedarik edilmesi, doğru bir şekilde kodlanması , yazılımsal sürecin tamamlanması ve entegrasyonun sağlanması gerekmektedir. Bu sürenin yanında RFID teknoloji diğer sistemlere daha yüksek maliyetlidir. En büyük dezavantajlarından birisi diğer sistemlere göre yüksek maliyet içermesidir. Maliyet konusu aşldığı taktirde RFID sistemlerinin büyük zorlukları bulunmamaktadır.